Dřezy do kuchyně

Dřez v kuchyni je neodmyslitelnou záležitostí. Je také nejpoužívanějším zařízením v kuchyni. Dřezy neslouží jen k mytí nádobí a tak je nenahradí ani myčka nádobí. Dřezy jsou a budou v kuchyni vždy potřebné při takových věcech, jako je omývání ovoce nebo celkový přístup k vodě.

Druhy dřezů

Dřezy jsou v zásadě buď jednotné, nebo dvojité. Dále existují dřezy s odkládacím prostorem nebo odkapávačem. Novější dřezy disponují i dalšími užitečnými doplňky. Mohou mít libovolný tvar, ale nejčastěji se setkáme s obdélníkovým nebo kruhovým tvarem. Spolu s oblíbeností rohových kuchyní se do popředí dostávají také rohové dřezy.

Dřezy se rozdělují především podle použitého materiálu, ze kterého jsou vyrobeny.

Nerezové dřezy

Nerezové dřezy se dají snadno zakomponovat do každé kuchyně. Svým vzhledem jsou velmi universální. Nerezové dřezy jsou buď matné, nebo lesklé. Mají tu výhodu, že odolávají vysokým teplotám, větší zátěži i korozi. Lehce a snadno se udržují. Nerezové dřezy jsou po těchto stránkách velmi praktické. Na druhou stranu jsou tyto dřezy náchylné k poškrábání. Proto se nedoporučuje používat na dřez drátěnku nebo čistící písek. Také se musejí často čistit, protože na nich ulpívá vodní kámen a tak jsou vidět zaschlé kapky vody. Matný povrch dřezu může těmto druhům nečistot z části zabránit.

Granitové dřezy

Granitové dřezy nebo-li dřezy z umělého kamene, jsou oblíbené pro svůj moderní vzhled. Na rozdíl od nerezových dřezů si zde můžete vybrat z různých barev. Díky tomu můžete svou kuchyni kompletně sladit. Barva je trvalá a časem se nesmyje ani nevybledne. Výhody granitových dřezů je celková velká odolnost. To platí pro nárazy i poškrábání. Díky povrchové úpravě se na dřezu nevytvoří žádné rýhy. Bát se nemusíte ani obarvení, například kávou. Granitové dřezy se snadno udržují klasickými prostředky.

Kde se dají sehnat dřezy?

Kvalitní dřezy seženete na www.dvirka-kovani-kuchyne.cz/drezy–c-137.html, kde si můžete vybrat z různých dřezů. Podívejte se i na další potřebné vybavení kuchyně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation