Koberce, laminátová podlaha a dřevěné terasy

Koberec provází naše kroky již od starověku. Dokáže být praktickým a zdobným zařizovacím předmětem, ale také dobrou investicí. I když se pokládkou koberců zabývají odborné firmy, mnozí lidé volí cestu užití vlastních dovedností, a to především kvůli finanční úspoře. Pokládka koberců není až tak složitá a zručný člověk si koberec zvládne položit i sám. Kvalitně položený koberec plní svou funkci podlahové krytiny, skvěle vypadá, není náročný na údržbu a uchová si svou životnost v plném rozsahu. Položení koberce vyžaduje trpělivost a přesné měření. Pokud si ale nejste jisti a koupili jste koberec, který byl drahý, svěřte se do rukou odborných firem.

Laminátové plovoucí podlahy jsou výrobky odlišné tloušťkou lamely, skladbou jednotlivých vrstev, kvalitou, izolačními schopnostmi, délkou záruky a koneckonců i cenou. Odolnější (a dražší) laminátové plovoucí podlahy jsou vyrobeny z vysokotlakého laminátu, méně odolné, levnější melaminové, z přímých laminátů. Melaminové podlahy se dobře uplatní v méně namáhaných prostorách, například v ložnici, ale na větší provoz nejsou stavěné. Laminátové plovoucí podlahy nejsou dokonalé, ale mají toho hodně co nabídnout.

Dřevěné terasy jsou v zahradě velmi elegantní a příjemné na dotyk. Dřevěná terasa se hodí k bazénu, kde se chodí naboso – nestudí. Je ale třeba zvolit vhodný druh dřeva, který bude odolávat povětrnostním vlivům a změnám teplot. (borovice, sibiřský modřín, douglaska, exotická tvrdá dřeva kupuru, bangkirai balau, bukit a další). Jako stavební materiál má dřevo ve srovnání s kamenem, betonem nebo keramikou určité výhody. Venkovní podlahy ze dřeva je možno postavit v každé zahradě, bez nákladného a masivního základu. Dřevo umožňuje i neobvyklé, netradiční konstrukce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation