Tasmánie

Tasmánie je jeden z nejmenších států Australského svazu, který uchvátil už nejednoho cestovatele. Leží 240 km od Austrálie a jeho rozloha činí 68 401 km čtverečních. Jeho panenskou přírodu, husté pralesy a ledovcová jezera touží poznat každý milovník přírody. Polovinu ostrova pokrývají jehličnany a eukalyptové lesy a celé 2/3 pokrývají národní parky.

Žije zde 500 000 obyvatel a hlavním městem je Hobart. Těží se zde rudy zlata, měď a cín. V zemědělství se zde setkáte s chováním ovcí a skotu. Tasmánie vám nabídne podobné scenérie jako Nový Zéland. Setkat se zde můžete s proslulým tasmánským čertem, ptakopyskem podivným a samozřejmě zde žije i několik druhů klokana.

Turistický ruch se za poslední roky velice zvýšil a to zejména k oblibě různorodosti, jak trávit svou dovolenou. Můžete se zde věnovat cyklistice, vodním sportům, rybaření, ale i výletům do buše. Ostrov si oblíbili především milovníci pěší turistiky, kteří zde mohou podnikat nespočet různě dlouhých tras do divoké přírody.

Země se velice proslavila tasmánským čertem (neboli ďáblem medvědovitým), který žije pouze v Tasmánii. Poznáte ho podle černé srsti, hlasitému projevu a dravému způsobu příjmu potravy. Má pověst zákeřného a zuřivého zvířete, ale tento fakt je neoprávněný. Dříve byli považováni za škůdce a došlo téměř k vyhubení. Zachránil je až rok 1941, kdy se stali chráněni vládou. V 90 letech 20. století se ale u nich rozšířil zákeřný druh rakoviny tváře, který je sužuje dodnes. Dospělo to tak daleko, že Ďábel je v dnešní době považován za ohrožený druh.

Tento nádherný kus země objevil v roce 1642 mořeplavec Abel Tasman. Nejlepší čas na poznávání Tasmánie je prosinec až březen. Ale i tak očekávejte velmi vlhké klima. Dostanete se sem snadno z Melbourne.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation