Bitva o Oscary začala

Nominace na Oscary byly oznámeny 16. ledna 2014 a výsledky 86. ročníku této významné filmové události uvidíme 2. března 2014. Slavnostním večerem nás provede oblíbená moderátorka a komička Ellen Degeneres, která si tuto poctu vysloužila už podruhé.

 

Letos se očekává vyvážená bitva hlavně mezi 3 filmy, které si vysloužily nejvyšší počet nominací na zlatou sošku Oscara. Bude nejlepším filmem “American Hustle” (Špinavý trik), “Gravity” (Gravitace) nebo “12 Years a Slave” (12 let v řetězech)?

Gravity

Režisér Alfonso Cuaron vytvořil 3-D film o astronautce (Sandra Bullock), která uvízne ve vesmíru a má potíže s návratem na Zemi. Celý proces filmu trval údajně 4,5 roku a byly dokonce vyvinuty i nové technologie. Scifi filmy často u akademie neuspějí, ale nepředbíhejme událostem a počkejme si na vyhlášení výsledků.

 

 

American Hustle

Fiktivní kriminální drama pojednává o spolupráci FBI agenta, vynikajícího podvodníka a jeho partnerce. Film nás zavede do prostředí mafie, politiky a do světa plného intrik, emocí a napětí. Herecké obsazení je více než vynikající. Vyhraje „Špinavý trik“? Nechme se překvapit.

 

12 Years a Slave

Brutální, ale brilantní. Film je zasazen pro období před občanskou válkou ve Spojených státech, kdy je Solomon Northup, svobodný Afroameričan žijící v New Yorku, unesen a prodán do otroctví. Snímek vypráví o tom, jak byl Solomon nalákán s příslibem rychlých peněz do Washingtonu v roce 1841, ale namísto toho byl zdrogován, zbit a prodán do otroctví. V zajetí na plantáži s bavlnou v Lousianě, strávil celých 12 let svého života. Tento film je také horkým kandidátem na zlatou sošku Oscara?

 

 

Nominace MegaLoto.cz za skvělý výkon ve velikostech jackpotů putují:

  • USA Powerball za současný $171 milionový (Kč 3, 43 miliardy) jackpot.
  • Španělské La Primitiva za mimořádných €61 500 000 (Kč 1, 69 miliardy).
  • EuroMillions za famózní výkon s €59 000 000 (Kč 1, 62 miliardy).

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation