GARDENA péče o vaši zahradu – péče o trávník

Trávník je vizitkou vašeho domova a tak je nezbytné se o něj správně postarat. Samozřejmě, že jen holýma rukama to nelze zvládnout, proto je tu GARDENA, která již léta pomáhá při péči nejen o trávník.

Začínáme s trávníkem

Jestliže jste se rozhodli pěstovat trávník, soustřeďte se na výběr semen. Můžete se poradit s odborníkem, který vám doporučí směs trávy pro vás a vaši zahradu vhodnou. Jsou totiž směsi semen, které rostou do menší výšky a pomaleji, což vám ušetří čas i práci. Na druhou stranu jsou směsi, které se používají na posyp fotbalových trávníků a ty na své zahradě jistě nevyužijete.

Nezapomínejte trávník hnojit. Na to se používá vápenaté hnojivo, které pomáhá udržet správné pH vašeho trávníku tj. mírnou kyselost. Pro rovnoměrné posypání trávníku hnojivem slouží sypací vozíky GARDENA. Sypací vozíky GARDENA efektivně rozmetají hnojivo, semena, vápno, sůl i drť.

Zavlažování pomocí GARDENA – péče o zahradu

Stále častějším a oblíbenějším způsobem zavlažování se stávají zavlažovače. GARDENA zavlažovací technika nabízí vše pro skrápěcí systémy a to pro velké i malé plochy. GARDENA zavlažovače lze umístit do vaší zahrady. Automatické zavlažovače se pak podle funkčnosti sami spustí podle nastaveného programu nebo fungují na dálkové ovládání. GARDENA nabízí i tradiční zavlažovače. Optimální doba pro zavlažování je zhruba mezi třetí a šestou hodinou ranní.

Sekání pomocí GARDENA – péče o zahradu

Co se týká sekání je doporučováno poprvé posekat trávník zhruba po 3 až 4 týdnech. Dokonalý střih vašeho trávníku zaručují GARDENA sekačky na trávu. Znovu je dobré vybrat si takovou sekačku, která je nejvhodnější pro váš druh trávníku a zapomínat by se nemělo ani na velikost zahrady. Oblíbené bývají mulčovací sekačky, které sekají krátké kousky. Ty pak odpadnou a dále trávník hnojí. Ovšem to je jen jeden z typů. GARDENA akumulátorové sekačky účinně sekají trávu bez přívodní šňůry, čímž zajišťují větší pohodlí pro vás.

Pro menší plochy trávníku se doporučují vřetenové sekačky, které jsou také buď poháněny elektrickým proudem, akumulátorem nebo ručně. GARDENA vřetenová sekačka zaručuje precizní střih trávníku jako nůžkami. Její další výhodou je nízká hlučnost, velmi lehký chod a úspora síly.

Dalším možným řešením jsou turbosekačky. Turbosekačky nebo-li turbotrimmery GARDENA jsou vhodné pro malé i velké plochy se silnou trávou, plevelem a divokým porostem.

Náčiní GARDENA pro dokonalý trávník

Dokonalý trávník neznamená jen sekání a zalévání. Musíte se také starat o okraje trávníků. Tato údržba je sice trochu obtížná a nejméně zábavná, ale nutná. Pokud nechcete, aby se vám tráva plazila, kam se jí zachce. Nejlepší způsob jak se postarat i o tuto údržbu je s pomocí GARDENA nůžek na trávník. Nůžky na trávník GARDENA mají přesný střih a zvládnou i problémová místa. Pro vaše pohodlí doporučuji nůžky na trávník GARDENA s rukojetí. Nebudete se tak muset shýbat a práce půjde rychleji od ruky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation