Jak dělat linkbuilding s malými náklady

PR články mají obrovský přínos pro SEO. Dá se říct, že jsou přímo neocenitelné. Využívají je hlavně ti, kteří se pohybují ve vysoce konkurenčním prostředí.

Proč PR článkům přikládám tak velký význam? Na stránkách totiž většinou zůstávají natrvalo, spolu se zpětnými odkazy, které jsou do nich vložené. Klasický PR článek je také mnohem cennější, než mnoho odkazů v katalozích, protože obsahuje text, který je tematicky příbuzný k zaměření webu, na který je z něho odkázáno. V samotném PR článku si také můžete zvolit text odkazů a klíčová slova, která v něm budou. A konečně – stránky v obyčejném katalogu jsou přímo přeplněny externími odkazy – proto tento typ linkbuildingu není tak účinný.

V čem je ale to kouzlo? Google zkoumá pozici odkazu a text kolem něj. Takže při psaní stačí myslet právě na tohle a máte vyhráno. Dobře napsaný PR článek může významě ovlivnit pozici webu ve výsledcích vyhledávání. Samozřejmě je také brán zřetel na ranky.

Doporučení
Pokud vkládáte PR články na více webů, je dobré mít každý text alespoň trochu jiný – jinak vznikne duplicitní obsah, který vyhledávače nemají rády. Duplicitní PR článek ztratí na hodnotě. v čem si má vyhledávač vybrat, když stejný obsah nalezne skoro všude?.

Cena
Publikování PR článku je buď za peníze nebo zdarma. Ty placené články se obvykle umísťují na specializované a hodně navštěvované portály, kde můžete odchytit také nějaké potenciální návštěvníky (nebo zákazníky). Cena se určuje dle ranků, návštěvnosti, počtu externích odkazů, délky textu, doby zobrazování, ale také i podle kvality webu, kde je článek zobrazen.

A co když nemáte zájem o placené PR články? Existuje i další alternativa – weby zaměřené přímo na publikování PR článků zdarma. Například na těchto PR webech:
Reklamní PR texty
Nové PR texty
Nový PR web
Dobré texty
Profi PR web
PR profi

Stačí se zaregistrovat a můžete publikovat své PR články. Zveřejnění okamžitě a zdarma. Podrobnější pravidla pro publikování jsou přímo na stránkách PR webů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation