Duofix Special

tip pro rekonstrukci bytového jádra

V České republice jsou více než 2 miliony bytů starších dvaceti let. Podle průzkumů patří k jejich nejopotřebovanějším prostorám koupelny. Při neustálém střídání teplot, vytváření par a přímém působení vody jsou často zdrojem plísní, které negativně působí na lidské zdraví.

Tip na vybavení WC

Montážní prvek Duofix Special umožňuje jednoduchou instalaci závěsného WC i v prostorách, kde to dosud bylo problematické. Právě v bytových jádrech se za mísou WC nachází instalační šachta s rozvody kanalizace, vody, plynu a elektro. Duofix Special umožňuje montážní firmě velmi snadnou náhradu starého WC za moderní řešení se závěsnou WC mísou. Nezáleží na tom, zda si zákazník přeje pouze výměnu starého WC, nebo rekonstrukci celého bytového jádra.

Montáž prvku Duofix Special

Připojení přívodu vody a odpadního potrubí není pro zkušenou montážní firmu problémem. Pozornost je třeba věnovat pouze napojení prvku na odpadní potrubí, kde je podle výšky a úhlu stávající odbočky nad podlahou a velikosti místnosti nutné vybrat správnou variantu. Do výšky osy stávající odbočky 8 cm nad finální podlahou lze použít originálního napojení pomocí kolen Geberit-PE (pol. č. 366.055). Pro azbestocementové odbočky je koleno upraveno na úhel 75 °, pro litinové a PVC odbočky potom na 60°. Variantou u odboček osazených výše nad stávající podlahou je pak přímý kus Geberit-PE (pol. č. 367.887) s připojením koleny i od jiných výrobců

V nevyhnutelných případech lze použít tzv. flexibilního připojení, ale jen z kvalitního materiálu. Rám montážního prvku Duofix Special i jeho upevnění splňuje s velkou rezervou předepsanou nosnost závěsné WC mísy – 400 kg. Pomocí výsuvných podpěr lze snadno nastavit požadovanou výšku. Právě možnosti přizpůsobení výšky závěsné mísy zákazníkovi je jednou z předností montážního prvku Duofix Special.

V horní části se prvek připevňuje snadno nastavitelnými rozpěrami k vyzděné nebo lehké příčce, popř. ke stávající umakartové stěně tzv. smršťovacími hmoždinkami. Při napojování WC mísy k montážnímu prvku je nutné změřit tloušťku keramiky, obkladu a sádrokartonu a podle toho zašroubovat závitové tyče. Vše ostatní je součástí přiloženého návodu.

Výhodou prvku Duofix Special je možnost jeho demontáže při potřebě rekonstrukce rozvodů v instalační šachtě. Proto firma Geberit doporučuje provádět upevnění sádrokartonu a keramického obkladu s možností demontovat zadní stěnu místnosti WC.

Montážní prvek Duofix Special nevyžaduje žádnou údržbu. Pro případnou úpravu množství vody nebo vyčištění napouštěcího a vypouštěcího ventilu zůstává splachovací nádržka po sejmutí ovládacího tlačítka kdykoliv přístupná.

Tlačítka splachování

Sladění s interiérem umožňuje široká barevná škála ovládacích tlačítek. Zákazník si může zvolit ovládací tlačítka pro dvě množství splachování, nebo s funkcí Stop, která umožňuje splachování kdykoliv ukončit. Pokud je později požadována změna ovládání, stačí tlačítko jednoduše vyměnit. Firma Geberit nabízí také možnost tzv. oddáleného ovládání, kdy je tlačítko velikosti světelného vypínače umístěno na zadní nebo – zejména pro invalidní spoluobčany – na boční stěně místnosti.

Pro montážní firmy zajišťující rekonstrukci bytových jader organizuje společnost Geberit školení ve všech regionech České republiky. Prvořadým zájmem firmy je bezchybná funkce výrobků a k tomu patří vedle špičkové kvality samotného výrobku také kvalitně provedená instalace. Techničtí poradci Geberit jsou připraveni se stavebníky a profesionálními firmami řešit problémy související s rekonstrukcí bytových jader.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation