Co vše dnes umí kancelářské židle?

V dnešní době tvoří kancelářská židle nedílnou součást pracoven a kanceláří. Dnešní židle disponují až neuvěřitelnými možnostmi, co všechno by tedy měla Vaše pracovní židle nebo křeslo mít a podle čeho židle vybrat.

Základní parametry židlí.

V první řadě bychom měli vybrat vhodnou mechaniku pro kancelářskou židli, synchronní v horším případě asynchronní, vybrat si šroubovou mechaniku v dnešní době již není vhodné. Samozřejmě je důležité zvolit potah nebo síť, což je otázkou osobních preferencí.

Nadstandardní vybavení kancelářských židlí – detaily, které rozhodují.

Existuje spousta parametrů, které nejsou dostupné u každého typu kancelářské židle, ale které bychom měli zvážit při výběru.

  • Nosnost – Standardní je nosnost 100 – 120 kg, pokud židle má nosnost větší je dobré zvážit její volbu. Značí pevnější konstrukci a tím i delší životnost kancelářské židle.
  • Výška opěráku – většina kancelářských židlí má výškově stavitelný opěrák. Nastavení by mělo být prováděna mechanikou up-down, což znamená, že není nutné používat žádné šrouby, ale opěrák se po krocích vytahuje nahoru a je schopen sjet dolů až z úplně horní polohy. Na rozdíl od židlí kancelářská křesla mají opěrák a sedák pevně spojeny, čili křeslo nemá opěrák výškově stavitelný nikdy.
  • Hloubka sezení – Jedná se o nadstandardní parametr, který určí, jak se bude na kancelářské židli sedět a jak bude podpírat nohy.
  • Područky – u kancelářských křesel standardní věc, u židlí spíše volitelný, područky jsou někdy pevné jindy stavitelné až ve 4 osách.
  • Hlavová opěrka – kancelářská křesla mají opěrku hlavy pevnou nebo jí nemají, u židlí, pokud opěrka je, může být nastavitelná.
  • Bederní podpěra – stavitelná bederní opěrka je vhodná pro lidi s problémy se zády, umožňuje plné přizpůsobení sezení.

Při výběru kancelářské židle je tedy nutné zvolit vhodnou mechaniku, potah a nakonec se rozhodnout z velkého množství nadstandardního vybavení. Určitě doporučujeme zvážit bederní stavitelnou opěrku a hlavovou opěrku. Ostatní parametry jsou již věcí skutečně nadstandardní a jsou spíše otázkou preferencí. Je vhodné mít na paměti, že pohodlí v kancelářské židli ovlivní Vaše pracovní výkony a zdraví a podle toho vybírat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation