Pro silnější auta: chiptuning zvýší výkon až o 30%

Společně s dobou prázdnin a nárůstem ceny eura v korunách jde nahoru i cena PHM. Před dvěma měsíci jsme krátce byli (..) TAKTO blízko čtyřiceti korunám za litr PHM, v některých místech bylo toto číslo i překročeno. A to nenastala sezona dovolených, tedy špička spotřeby phm. Máme tady pro Vás jednoduchý článek o fenoménu chiptuning a přestavbách na Ethanol E85, které mají sílu mimo jiné redukovat spotřebu paliva, ale i litry phm zlevní o 10 kč i více. Téma povídání je Ethanol a ladění jednotky motoru tak, aby lépe používala jeho tah.

Pojďme na chiptuning s odstupem

Období, kdy automobily nebyly vycpány elektronikou je již zapomenuta. Každý blok motoru má nyní řídící jednotku, set kterému je přidělen „základní chiptuning“ již při jeho konstrukci. Co se k Vám asi nedoneslo, je že výrobní preset (jinými slovy základní chiptuning) je orientován na ořezání tahu a koňských sil motoru, aby byly dostatečně zachovány normy emisí a koňských sil v tom kterém státě kde se tyto auta skupují. Ergo, nahráním „zdokonaleného operačního systému“ do jádra nějakého konkrétního vozu, chiptuningem jeho elektroniky je u hodně vozů možné během ani ne dvou hodin pozvednout jeho výkon třeba i o více jak 25%. A taktéž to platí i co se týče ladění spotřeby paliva. Některým vozidlům pak, pro dosažení příbuzných zdvihů jaké mají traťová auta na závody, stačí chiptuningem „vytunit“ motor a jsou nachystané vyhrávat rallies.

Pokud chceme šetřit, měli bychom se lépe podívat na službu Přestavba E85

Ethanol E85 je pohonná hmota vyprodukovaná z přírodních produktů, kupříkladu kukuřice nebo čehokoli co obsahuje škrob. Bioethanol není žádný novodobý objev, ten kdo někdy čepoval Natural 98 se již s bioethanolem E85 setkal, Palivo třídy Natural totiž má ve své receptuře více jak čtyř a půl procenta BioEthanolu E85. Posuňme se teď ale již k přestavbám samotným: Pro upravení vozu na charakteristiky jiné pohonné hmoty je hlavně klíčem změnit elektronickou řídící jednotku celého motoru. V posledním desetiletí jsou již nové řídící jednotky plně digitální. Jedno je však nezbytné zmínit hned teď. To že si upravíte auto pomocí E85 přestavby na Bioethanol, neznamená že poté budete nuceni kupovat POUZE Ethanol. Auto bude stále schopno jezdit na Natural 98.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation