Pláže na Maledivách

Pláže na Maledivách patří, společně se seychelskými plážemi, k nejkrásnějším na světě. Maximální čistota, nejjemnější písek a úžasné scenérie, které obklopují tyrkysové vody ve všech odstínech připomínají ráj na zemi.

maledivy

Každá maledivská pláž má svoji originalitu a je nezapomenutelná. Přenádherné křišťálové laguny a mořské dno, s pozvolna klesajícím vstupem umožní návštěvu Malediv turistům bez rozdílu věku. Jen v některých resortech se nedoporučuje pobyt s dětmi, ale o tom budete informováni před cestou.

Chcete-li mít na dovolené soukromí, vybírejte si raději resorty, kde je soukromá pláž. Mějte se na pozoru před koupáním bez plavek. Nudismus je na Maledivách zákonem přísně zakázán. Až na výjimky se můžete koupat téměř na všech ostrovech ve všech částech atolů. Přímo na plážích jsou postaveny tradiční bungalovy či vilky, k jejichž stavbě se většinou používají místní přírodní materiály.

Pláže se udržují každý den stále čisté. Personál resortu pečlivě uklízí odpadky, které zde zanechali turisté. Proto nenechávejte nikde odhozené odpadky, zejména z plastických hmot. Maledivy jsou především rájem pro potápěče a milovníky šnorchlování. Mnoho lokalit čeká až přijedete objevovat krásy zdejšího podmořského světa. Úchvatné exotické pláže najdete například na ostrůvku Cocoa Island, Kudafolhudhoo a Kuda Bandos Island. Na posledním jmenovaném ostrůvku můžete pozorovat také romantický západ slunce.

Na Maledivách se doporučuje používat boty do vody, které vás ochrání před zraněním korály. Nedoporučuje se, aby jste plavali mimo laguny a pokud vám to instruktor nedovolí, abyste sahali na mořské živočichy. Respektujte vyznačená místa pro plavání a dodržujte zákaz koupání tam kde je vyznačen. V těchto místech bývá totiž silný mořský proud. V některých lagunách je dokonce zákaz koupání za odlivu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation