Yvan Gil Pinto byl jmenován novým ministrem zahraničí Venezuely

ministr zahraničních věcí Venezuely Yvan Gil

ministr zahraničních věcí Venezuely Yvan Gil

Yvan Gil Pinto byl jmenován novým ministrem zahraničí Venezuely

Caracas, 7. ledna (QNA) – Venezuelský prezident Nicolas Maduro jmenoval Yvana Gila Pinta novým ministrem zahraničí a Pedra Rafaela Tellecheu novým šéfem státní ropné společnosti Petroleos de Venezuela. Venezuelská bolívarovská republika

V tweetu Maduro uvedl, že si je jistý, že bude své povinnosti vykonávat s velkou profesionalitou.

Pinto sloužil jako ministr zemědělství od roku 2013 a 2014 a byl jmenován náměstkem ministra zahraničí v roce 2017.

Tellechea byl prezidentem Petroquimica de Venezuela, hlavní petrochemické společnosti v zemi. (QNA)

Venezuelský ministr zahraničí Yvan Gil Pinto řekl, že jeho latinskoamerická země hrají důležitou roli ve vznikajícím novém světovém řádu.

Yvan Gil Pinto je agronom, vystudoval Central University of Venezuela, hlavní univerzitu země, a byl prezidentem Corporación de Desarrollo Agrícola S.A. a vedoucí portfolia zemědělství a půda, v letech 2013 až 2014. Po odchodu z funkce zastával v období od září do prosince 2014 místopředsedu Venezuelské rady ministrů pro potravinovou bezpečnost a suverenitu.

Stejným způsobem byl jmenován prezidentem prezidentské agropotravinářské komise Venezuely a zplnomocněným vedoucím hospodářské oblasti Los Llanos. Předsedal také společnosti Agropatria, státní Venezuelský distributor zemědělských vstupů. Byl odpovědný za marketingovou společnost zemědělských dodávek a služeb (Ecisa), Venezuelský národní ústavu zemědělského výzkumu (Inia) a náměstkem ministra pro agroproduktivní a zemědělsko-potravinářské okruhy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Post Navigation