Vybavení kuchyně nesmí chybět v žádné domácnosti

Kuchyňské vybavení nepořizujeme mnohokrát za život. Je lepší vsadit na dlouholetou kvalitu, než kupovat nové věci stále dokola a smířit se s horšími vlastnostmi. Vždyť v kuchyni strávíme poměr velkou část dne. Věci potřebné k vaření a přípravě jídla musí být odolné, aby něco vydržely. To platí třeba u kvalitních vestavěných spotřebičů nebo u mycího centra, kterým je dřez. A to i v dobách myček nádobí. Toto zařízení je nenahraditelné při přípravě jídel, i když už máme na mytí špinavého nádobí moderní techniku. Kromě stránky praktické hraje vybavení kuchyně i roli estetickou.

Dřezy i do té nejmenší kuchyně

Každá kuchyně, dokonce i ta nejmenší, může být účelně vybavena základními věcmi. Existují minikuchyně, hodící se třeba na chatu, chalupu nebo do maringotky. Obsahují dřez i vařič na elektřinu, včetně malé plochy pro odkapání nádobí nebo přípravy pokrmů. Mezi nezbytné vybavení každé kuchyně, kde se pravidelně vaří, patří digestoře a odsavače par. Ty pořizujeme vzhledem k velikosti místnosti, ze které mají výpary a mastnotu odsávat.

Skleněné, keramické a nerezové dřezy

Materiálů pro výrobu kuchyňských dřezů je více. Dříve byl hodně rozšířený smalt, takové dřezy se ale v moderních kuchyních moc nevidí. Nemají moc dlouhou životnost, povrch se snadno poškodí a nejde pak opravit bez viditelného defektu. Mezi nejrozšířenější dnes patří nerezové dřezy. Údržba je snadná, cena příznivá a k dispozici je mnoho tvarů a provedení. Povrch se snadno udržuje, je hygienický, odolný nekoroduje. Populárním materiálem je i keramiky. Tyto dřezy jsou opatřeny úpravou povrchu, která jej vyhladí, aby se na něm neusazovaly nečistoty. Skleněné dřezy také dobře odolávají, vypadají krásně a dekorativně. Mezi moderní výrobky patří granitové dřezy a tectonité dřezy z vysoce odolných materiálů, které vydrží téměř vše.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation