Efektivní a zdravé teplovodní podlahové vytápění

Teplovodní podlahové vytápění je moderním, efektivním a také ekonomickým způsobem, jak topit v domě nebo bytě. Výborně se hodí pro nízkoenergetické zdroje tepla, kterými jsou třeba tepelná oběhová čerpadla. Velmi doporučitelné jsou plynové kondenzační kotle, které sbírají tepelnou energii a vrací ji zpět do tepelného výměníku. Zde dojde ke kondenzaci a uvolní se dodatečná energie pro maximální účinnost. Teplo se šíří rovnoměrně z celého povrchu podlahy a v interiéru vzniká takřka ideální prostředí. V takto vytápěných místnostech navíc člověk vnímá teplo trochu jinak, díky teplu od podlahy a jeho rovnoměrnému rozprostření si můžeme dovolit teplotu o něco snížit a přesto se budeme cítit příjemně. Díky tomu ušetříme na nákladech.

Kvalitní materiál pro podlahové topení

Ze zdravotního hlediska je podlahové topení vhodnější než jiné typy. Víření prachu v pokojích se minimalizuje. Vzduch není tak suchý, a to i díky nižší skutečné teplotě. Vše je zabudováno v podlaze a tedy není vidět. Realizace je vhodná především v novostavbách, ale i během rekonstrukcí podlah jde většinou tento typ topení vytvořit. K realizaci je zapotřebí především odbornost a také materiál pro podlahové topení. Práci je dobré nechat na profesionálech a nepokoušet se o ni sami. Topení se umísťuje do krycí vrstvy v podlaze. Síť potrubí a fitinek se pokládá po celé ploše bytu nebo domu. Voda v tomto potrubí proudí dle potřeby.

Realizace se vyplatí

Teplo se uvolňuje, proudí přes rycí vrstvu do prostoru. Abyste rozdělili jednotlivé topné větve v podlaze, potřebujete podlahové rozdělovače. Aby se dala ovládat teplota v jednotlivých místnostech, na jednotlivé smyčky se umísťují regulace a termostaty. Určitě oceníte i expanzomaty a pojistné ventily pro dostatečný přísun vody i pro bezpečný chod celého systému. Určitě se vyplatí do této realizace zainvestovat, vyplatí se to.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation