Kiting, sport pro milovníky adrenalinu a rychlosti

Kiting je nádherný sport, který může mít různé podoby. Provozovat jde v zimě i v létě, na zemi i ve vodě. Krásně se na něj dívá, ale ještě lepší je zkusit jej. Nezbytností je dobré vybavení, které si ale do začátku můžete vypůjčit. Pokud se vám zalíbí, nic vám nebrání pořídit si vlastní. Než si začnete kiteboarding naplno užívat, čeká vás proces učení. Jako u každé činnosti může být trochu náročnější, ale pak to stojí za to. Chce to vytrvat, jde o trošku náročnější aktivitu, kterou je třeba pilovat a řádně si ji osvojit. Začít je třeba správně, bezpečně a nejlépe s instruktorem.

Mnoho podob aktivit s kites

Jen tak si neosvojíte zlozvyky, kterých se pak jen těžko zbavuje, někdy to dokonce vůbec nejde. Uvidíte, že pod správným vedením se vám vlije do žil adrenalin a létající draky si zamilujete. Aktivita má mnoho podob.  Pokud se tento sport provozuje na sněhu, jedná se o snowkiting. K tomu potřebujete zasněžené pláně, které u nás není zase tak snadné najít, je ale pár míst, kde se vyřádíte i v České republice. Pokud chcete mít jistotu, vydejte se za hranice na místa, kde je sníh téměř vždy jistý. Kiting na vodě se nazývá kiteboarding. Pokud nemáte ani vodu, ani sníh, je tu ještě landkiting a bugykiting. Vždy potřebujete prkno, tedy kite board, mountain board nebo jiný typ prkna, draka a pak pár dalších pomocníků. O vybavení je třeba se odborně poradit, je to zásadní věc pro úspěch

Pár zásad jak začít

Nejdříve musíte zjistit, kde a jak se dá tento sport provozovat a jaké vybavení je vhodné. Můžete najít školu, kde vám vše včetně powerkites zapůjčí a budete mít k dispozici trenéra. Ten vám poradí, jaké kite potřebujete a jaký kite drak bude pro vás do začátku ten pravý. Naučíte se základní pravidla, ovládání a bezpečnostní zásady. Pak lze začít, postupně, a pokud vás to chytne, určitě se začnete pomalu zlepšovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation