Hasičský sport a speciální sportovní oblečení

Hasiči jsou nepostradatelní. Nejen že hasí požáry, ale také pomáhají při neočekávaných událostech a katastrofách. Jejich práce vyžaduje odolnost vůči stresu, a také samozřejmě vynikající fyzickou kondici. Každý hasič by se měl věnovat sportování, a tak vznikl speciální požární sport. Požární sport vznikl pro posílení síly, vytrvalosti a mrštnosti hasičů. V posledních letech jde o odvětví velice populární. Jako u každého sportovního odvětví, je i zde potřeba speciální sportovní oblečení a obuv.

Hasičské oblečení a běžecká obuv

Mezi speciální hasičské oblečení pro sport patří trička, mikiny, bundy a kalhoty. Jako obuv se nejčastěji využívají tretry pro požární sport a jiné kvalitní běžecké boty. Existuje mnoho disciplín, a běh je jejich základem. Dobrá výbava je potřeba nejen na závody, ale také na trénování. Čeští hasiči patří mezi světovou elitu, co se týče požárního sportu. Je to díky precizní přípravě a vytrvalosti našich závodníků. Ovšem není to pouze záležitost profesionálů. Závodit mohou i hasiči dobrovolní, dospělí i děti, muži i ženy. I ty nejmenší obce pořádají soutěže pro hasiče, je to u nás příjemná tradice. V takových soutěžích potkáme dobře naladěné lidi všech generací.

Stylové hasičské soutěže

Dnes už na hasičských soutěžích potkáme mnoho vysportovaných hasičů, mužů i žen, ve značkovém a špičkovém požárnickém oblečení, podávajících skvělé výkony. Pořádají se ligy a halové závody. Nejčastěji se nosí přiléhavé kalhoty a trička, dobře odvádějící pot, udržující sportovce v suchu a komfortu. Vyvíjí se neustále novější a lehčí vybavení. Základem pro rychlost je, kromě správného tréninku a fyzičky i dobrá běžecká hasičská obuv. Bez ní dobrého výkonu nedosáhnete. Využijete ji při tréninku i závodech, a hodí se nejen pro požární sport.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation