Čas jsou peníze

Z toho, jaké člověk nosí hodinky, se dá již mnoho říci. Pro některé vítěze v loterii se jedná o velice důležitý doplněk, jelikož udává styl, dodává na eleganci a symbolizuje určitý společenský status. Někdo se raději prohání ve Ferrari, jiní si raději pořídí kvalitní značkové hodinky a věřte, že některé z nich stojí více, než zmiňované sportovní auto.

V tomto článku se podíváme blíže na některé z nejdražší hodinek na světě, třeba vás to inspiruje po výhře v loterii, buď ke koupi vynikajícího dárku anebo způsobu, jak se potěšit.

 

Patek Phillippe

Patek Caliber 89

Tyto elegantní hodinky byly vytvořeny v roce 1989 ke 150. výročí společnosti, jedná se údajně o nejkomplikovanější hodinky na světě. 5 let trval jen průzkum a vývoj a další 4 roky jejich výroba. Celkem byly vyrobeny 4 kusy, jeden v bílém zlatě, jeden ve žlutém zlatě, další v růžovém a poslední v platině. Cena je závratná – $5 120 000, zaplatíte tedy více než za 3 Bugatti Veyrons!

Louis Moinet

Louis Moinet Tourbillon Moon

Cena těchto hodinek činí €3 466 000 a obsahují opravdový kus měsíce, který dopadl na zemi. Meteorit dostal název Dhofar 459, což signalizuje stáří tohoto kousku měsíce, 459 tisíc let. Zatím bylo na naší planetě objeveno asi 130 kusů meteoritu, jedná se tedy o opravdu unikátní kousek z limitované edice společnosti Louis Moinet.

Vacheron Constantin

Vacheron Constantin Tour de I’lle

Tyto hodinky, jak jinak, než z limitované edice o 7 kusech, byly vyrobeny v roce 2005. Hodinky se skládají z 834 individuálních součástí a dokončení trvalo více než 10 000 hodin. Výrobcům mohlo být za usilovnou práci odměnou nejvyšší ocenění Grand Prix d’Horlogerie v Ženevě v roce 2005. Cena činí €2 950 000.

Patek Philippe

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon 6002G

Další výtvor z dílny švýcarského výrobce luxusních hodinek. Pokud byste hledali něco vyjímečného, pak platinové hodinky Sky-Moon Tourbillon budou pro vás  ty pravé. Cena činí €1 390 000 a je velice těžké tyto hodinky najít. Opět se jedná o jedny z nejkomplikovějších hodinek na světě, ukazují například fáze měsíce. Další ukázka vrcholného hodinářství.

Výše uvedené hodinky stojí zajisté pořádné sumy peněz, ale vezmeme-li v úvahu jackpot loterie EuroMillions, částky nejsou již tak závratné.

V dneším losování EuroMillions se totiž hraje o celých €127 000 000, více než Kč 3, 49 miliardy!!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation