Zhmotněte svá přání s 3D tiskárnou

3D tiskárny pochází z konce minulého století, ale až na začátku 21. století se staly dokonalejšími a cenově dostupnějšími. Makerbots prodává 3D tiskárny v cenové relaci mezi $2 000 až $3 000.

 

Jak 3D tisk funguje?

K 3D tisku se používá jeden přístroj, aby vytvořil 3 rozměrný předmět tím, že přidá tisíce vrstev materiálu k sobě. Digitální kód předá stroji informaci o požadovaném tvaru finálního objektu.

 

 

 

V současné době je použití materiálů stále ještě omezeno. Lze ale již používat kovy, pískovec, keramiku a různé druhy plastů. Skvělým příkladem jsou šaty, jež vytiskli Michael Schmidt a Francis Bitoni.

 

 

Ano, je to tak. Koukáte se na první vytisklé a plně spojený 3D šaty. Šaty byly navrženy designéry Michaelem Schmidtem a Francisem Bitonim, speciálně pro burleskní hvězdu Ditu Von Teese.

Vytvořeny byly z celkem 17 částí a spojeny 3 000 body, což zajišťuje pohodlný pohyb v jako běžném oblečení. Ozdobeny jsou 13 000 Swarovski krystaly, což jim dodává na luxusu.

Obecně řečeno je 3D tisk opravdu vzrušující koncept pro módní průmysl. Na pařížském Fashion weeku představil letos v lednu designér Iris van Herpen neuvěřitelné modely, všechny vytisklé 3D tiskárnou. Jen si představte, že si můžete objednat střih šatů na míru přímo z přehlídkového mola a mít je doručené za 2 týdny?
Asi už nás nedělí moc času od okamžiku, kdy půjdeme do kabinky, necháme se oskenovat v 3D a obdržíme perfektně sedící oblečení.

Jistě se jedná o obrovský potenciál a i prezident Obama promluvil o 3D tisku jako klíči k revoluční průmyslové výrobě. Již se podařilo vytisknout jízdní kolo, funkční pistoli, nábytek i další. Máme se v blízké budoucnosti na co těšit.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation