Halogeny v interiéru

Kde v interiéru nejvíce a nejlépe využijete halogenová světla nebo-li zkráceně halogeny? Podívejte se na charakteristické využití tohoto osvětlení.

Charakteristiky halogenového světla

Halogeny se v poslední době staly především náhradou za klasické žárovky. Vyrábějí se totiž ve stejných tvarech, tudíž na místa starých žárovek ideálně zapadají. Na rozdíl od žárovek navíc halogeny vydrží zhruba dvakrát tolik. Mají velmi vysokou svítivost s rychlým nástupem. Ihned po zmáčknutí vypínače se světlo rozlije po celé ploše. Charakterizuje je jasné bílé, nezkreslující světlo. Na rozdíl od zářivek, které vydávají podobné světlo, jsou halogeny levnější. Na paměti byste měli také mít, že halogeny vydávají mnohem větší teplo než jiné druhy světel. Z toho důvodu by měly být jednak v dostatečné vzdálenosti od náchylných ploch na teplo a jednak umístěné tak, aby nedocházelo k náhodnému kontaktu s rukama či jinou částí lidského těla.

Do jakých prostorů pořídit halogeny?

Halogeny vydávají bílé světlo, které nezkresluje barvy a tvary. Právě kvůli tomuto, se nejčastěji umísťují do koupelen, na toalety nebo do šaten a chodeb. Jednoduše všude tam, kde potřebujeme jasné světlo s rychlým nástupem. Halogeny nejsou výsadou jen interiérů domů a bytů. Z již výše zmíněných důvodů se používají v obchodech, zejména s oblečením, kosmetikou, doplňky apod., v galeriích pro osvětlování vystavených exponátů nebo pro osvícení lesklých ploch, což nás zavádí zpět do koupelen. Halogeny jsou zároveň vhodné do prostorů, kde se svítí málo, ale často. Nevadí jim totiž časté rozsvěcení a zhasínání.

Halogeny v kuchyni

Kuchyně či kuchyňský kout je plocha či místnost se samostatným osvětlením, které se často skládá z mnoha svítidel a různých druhů světel. Pomalu mizí žárovky, které jsou nahrazovány právě halogeny. Na druhou stranu nastupují LED diody, které začínají v moderních kuchyních dominovat. Pokud ovšem máme jedno hlavní světlo, které nám osvětluje převážnou část kuchyně, může se halogenové světlo hodit mnohem více. Volit v tomto případě můžeme ještě ze zářivek, ale jejich světlo není pro oči tak příjemné, zejména na menší ploše. Halogeny vydávají takové světlo, bílé, jasné, nezkreslující, které v kuchyni přesně potřebujeme. U vaření je třeba snadno rozpoznávat barvy a dobře se orientovat.

Kde sehnat osvětlení do interiéru?

Vyberte si na http://www.dvirka-kovani-kuchyne.cz/svetla-led-diody-halogeny-c-81.html ze všech druhů světel – halogeny, LED, zářivky a další věci z bydlení a kuchyní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation