Za dobrodružstvím s MegaLoto.cz – tentokrát do Afriky

Již několikrát jsme psali o úžasných místech naší planety a kam by výherci v loterii vycestovali za dobrodružstvím. Podle nedávné ankety by se rádi příští vítězové v loterii propluli po tyrkysových vodách Karibiku. Lákavé jsou jistě i evropské destinace či Spojené státy. Co ale africký kontinent? Pojďme se nyní podívat až na jeho jih.

Cestování po Africe láká především příznivce přírody a ty, co rádi zažijí dobrodružství na vlastní kůži. Mnoho z nás jistě touží vidět zvířata v divoké přírodě – zahlédnout lva v buši, stádo zeber prohánějících se savanou nebo velryby v mocném oceánu. Na lákadla jižní Afriky se podíváme blíže v dnešním článku.

Safari

Zažít safari v Africe si návštěvník nesmí odpustit. Jedná se o opravdu unikátní zážitek, jak pozorovat divoká zvířat v jejich přirozeném prostředí. Mnoho z těchto zvířat nelze vidět již nikde jinde na naší planetě, včetně nosorožčů či hrochů. Safari se dá podniknout v klasickém safari voze, ale i na koni, slonovi či motorové čtyřkolce. Záleží na vaší odvaze.

Safari v Africe

Stolová hora

Tato více než kilometr vysoká hora se majestátně tyčí nad Kapským městem a je při jasném počasí je vidět až na 200 kilometrů. Nahoru se dá vystoupat pěšky či vyjet lanovkou, na své si přijdou i vyznavači horolezectví. V okolí hory se nachází z flory více, než na celých Britských ostrovech. Potkat se tu návštěvník může i s dikobrazem, divokými kočkami, hady či želvami. Stolová hora byla také zařazena mezi 7 nových přírodních divů světa.

Stolová hora - Kapské město

Mys Dobré naděje

Také jste si vždy představovali, jak vypadá místo, kde se slévají dva oceány dohromady? Nejlepším místem na zemi, kde toto spatřit je Střelkový mys, mísí se zde Indický a Atlantický oceán. Ten se nachází u Mysu Dobré naděje, který pro námořníky kdysi býval dobrou nadějí, jelikož se dostali za tento nebezpečný a divoký úsek na moři, a mohli v klidu pokračovat na své plavbě. Cesta k Mysu Dobré naděje vede přes přírodní rezervaci, kde je možné zahlédnout paviány, zebry a další divoká zvířata.

Indický oceán se potkává s Atlantickýcm oceánem

Mys Dobré naděje

Pozorování velryb

Na naší krásné planetě není mnoho míst, kde se dají pozorovat největší savci zeměkoule přímo z pevniny. Z útesů se dají pozorovat velryby, které připlouvají do zátok, aby porodily mladé. Nejlepší období na pozorování je od července do prosince. Najmout si turisté mohou i loď a vypravit se za pozorováním přímo na oceán. Při plavbě jistě zahlédnou i delfíny, tuleně a bílého žraloka, který se také slavně neslavně v těchto vodách nachází.

Pozorování velryb v Africe

Jižní velryba

Potápění se žraloky

Ano, žraloci se nemusí jen pozoravat, ale adrenalinoví nadšenci se s nimi potápějí. Někteří v kleci, šílenci bez klece. Nejznámější je jistě velký bílý žralok, který si vysloužil svou pověst především díky filmu Čelisti. Bohužel i tento živočišný druh z vod oceánů ubývá a patří nyní k ohroženým druhům.

Potápění se žraloky

Máte chuť vydat se dobrodroužstvím? Jackpoty z nabídky MegaLoto.cz nepřestávají stoupat. Po velké výhře v loterii bude jistě čas a peníze na relax i dobrodružství.

Zatím můžete zkusit své štěstí ve hře o jackpoty tohoto týdne. Které si vedou nejlépe?
Na přední příčce je stále US Powerball se $169 miliony, dále následuje MegaMillions s $95 miliony a EuroMillions s €25 milony.

MegaLoto.cz vám přeje hodně štěstí v naší soutěži a ve hře o milionové jackpoty !


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation