Nábytkové kování je všude kolem nás

Dnešní trendy přinášejí nový pohled na kuchyňské linky. Kuchyně by od této doby měly být bez úchytek. Vzniká tak jednolitý hladký povrch. Výhoda je, že o nábytkové kování nemůže nikdo zavadit. Šuplata a skříňky fungují pouze na dotek. To ovšem neznamená, že by úchyty nebyly moderní a nepoužívaly se.

Pro toho kdo není fanouškem těchto módních prvků, je tu dobrá zpráva. Nábytkové kování v podobě úchytů ještě nevymizelo. Toto nábytkové kování nám nabízí tři druhy úchytek. U nás je nejspíše nejoblíbenější obloukový typ, i když hranolové úchytky v poslední době získávají své místo hlavně v moderněji řešených kuchyních. Posledním typem jsou knobky.

Panty, kliky, zámky

Jsou přítomné téměř všude, kde je umístěná nějaká skříňka s klasickým otvíráním ven. Kliky a zámky jsou zas typické pro všechny druhy dveří i oken. Toto nábytkové kování je velmi důležité u každého typu nábytku, dveří či oken. Nábytkové kování by mělo mít svojí kvalitu, protože je to právě nábytkové kování, co se nejvíce opotřebovává.

Panty fungují na mechanickém principu, který umožňuje pohyb zavěšených částí. Jak bylo již řečeno, panty jsou přítomné ve všech dveřích, oknech a různých skříních. Vyjímaje ty, u kterých otvírání funguje na principu šoupání – tzn. například šoupací dveře. Okna a dveře se na panty nejčastěji nasazují. Nábytkové kování, jako jsou panty, má další typy, podle kterých je třeba je vybírat. Existují panty na sklo, nábytkové panty nebo ploché panty.

Kliky jakožto i zámky jsou neodmyslitelnou částí každých dveří. Toto nábytkové kování musí být hlavně ergonomicky tvarováno, tak aby bylo otvírání pohodlné i pro osoby s menší sílou. Zámky slouží především jako zabezpečovací zařízení. V dnešní době je toto nábytkové kování velmi různé a splňuje i různě náročné požadavky.

Kde sehnat kvalitní nábytkové kování

Jak bylo řečeno nábytkové kování, je důležitou součástí nábytku. Hlavně proto, že je nejvíce namáháno a to především pohybem. Nábytkové kování se proto vyplatí vybírat s rozvahou a nešetřit na něm. Takové nábytkové kování a mnoho dalšího můžete sehnat v internetovém obchodě www.dvirka-kovani-kuchyne.cz Informujte se zde také o dalších typech kování.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation