Křovinořez aneb jak posekat vysokou trávu

Péči o trávník bychom měli věnovat značnou pozornost, chceme-li mít kolem domu krásně zelený, hustý trávník. K tomu dopomáhá řada zahradní techniky a v neposlední řade i křovinořez. Kvalitní křovinořez by měl být lehký, výkonný a dobře vyvážení, aby sekání bylo pro vás co nejkomfortnější.

Kdy použít křovinořez

Křovinořez se nejlépe uplatní při sekání vysoké, přerostlé trávy a ploch s hustým porostem nebo plevelem. Křovinořez také účinně nahradí sekačku v místech, kam se klasická sekačka na trávu jen těžko dostane.

Kvalitní křovinořez

Při výběru křovinořezu byste se měli zaměřit na pár základních faktorů, které by měl křovinořez splňovat. V první řadě si uvědomte jak často, jak dlouho a jak velké plochy a jak vysoký porost budete s křovinořezem sekat. Od toho se totiž odvíjí očekávaný výkon, údržba i výdrž. Výkonnější stroj zvládne víc, ale pokud potřebujte křovinořez jen na menší plochy, stačí nižší výkon.

Zkontrolujte si váhu stroje. Křovinořez by neměl být příliš těžký. Klasická váha se pohybuje mezi čtyřmi až šesti kilogramy. Stroj by měl být ergonomicky tvarován – především rukojeť. Při sekání to pro vás znamená méně námahy a více pohodlí. Pokud bude mít křovinořez sklápěcí rukojeť je to jen dobře, protože je lépe skladovatelný.

Křovinořez kupujte jen od osvědčených výrobců, protože to vám zaručí, že budou dostupné i náhradní díly a příslušenství nebo odborná autorizovaná pomoc při poruše.

Kde křovinořez seženu?

Hodláte-li si pořídit křovinořez podívejte se na www.husqvarna-krapacek.cz/krovinorez-c-104.html kde najdete velké množství křovinořezů a další zahradní techniky od světových značek: Husqvarna, Flymo, Partner a Gardena. Kvalitu zařizuje oficiální autorizovaný prodejce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation