Vánoce

Vánoční tradice jsou v každém státě a každém kraji jiné. U nás se háže pantoflí, abychom zjistili, jestli budeme i za rok doma, nebo půjdeme z domu, lije se olovo, jako věštba na příští rok, krájí se jablíčko a pouštějí po vodě lodičky ze skořápek od ořechů. Mezi tradice, které máme ale všichni společné, patří vánoční dekorace a úklid celého obydlí a také zdobení vánočního stromečku. Ať už máte doma stromeček umělý, nebo každým rokem kupujete živý , na Vánoce jej rozzáří krásné ozdoby na stromeček a možná také svíčky, nebo prskavky.
Většina rodin má doma dodnes staré skleněné vánoční ozdoby po mamince, nebo po babičce.
Vánoce jsou kouzelné svátky, kdy zavládne v rodinách mír a klid a malé děti nemohou ani dospat jak se těší na Vánoce. Děti milují vánoční svátky nejen kvůli hromadě dárků, na které se těší celý rok, ale také pro tu kouzelnou a slavnostní atmosféru, kterou zažijí jen tento jeden den v roce. Uvidí zlaté prasátko před štědrovečerní večeří, dají si vaječný koňak a napjatě očekávají příchod Ježíška, který jima nadělí to, po čem celý rok toužili.
Zazvoní zvoneček a když se přiřítí do pokoje, kde ja krásný stromeček, na něm se třpytí vaše oblíbené vánoční ozdoby a pod ním jsou dárky pro celou rodinu. Právě díky této jedinečné atmosféře jsme měli rádi Vánoce, když jsme byli malými dětmi a pro to je budou zbožňovat i naše děti.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation