Zahradní traktory

Trápí vás každý rok rychle rostoucí tráva a její ustavičné sekání? Přitom, ale chcete mít trávník upravený a čistý? V tom případě se podívejte na zahradní traktory.

Výhody a nevýhody

Zahradní traktory jsou výbornými pomocníky, když tráva začne růst. Práce s nimi je podstatně snazší než se sekačkou na trávu, jelikož můžete sedět a traktor pohodlně řídit. Na druhou stranu je určitě méně skladný než obyčejná sekačka, ale je také pravdou, že zahradní traktory se využívají pro sekání na větších plochách, kde již není problém nějaké to místo najít nebo udělat. Zahradní traktory se určitě vyplatí pro udržování pozemků nad 1500 m2. Zpravidla platí, že zahradní traktory jsou optimálně využitelné na velkých, málo členitých plochách. Na takové ploše se využije velké žací ústrojí a traktor toho poseká hodně za málo času. Pokud je ovšem nutné se často vyhýbat stromům, keřům a jiným překážkám, je důležité, aby žací ústrojí nebylo větší než nejužší úseky. Pro takové případy se více využije například rider, který má žací ústrojí vpředu. Zahradní traktory mají tu výhodu, že k nim existuje i řada příslušenství a celkově je to víceúčelový stroj. Je možné nejen trávník sekat a udržovat, ale také ho provzdušňovat. Tím získáte krásný, zelený trávník. V zimě se na traktor dá přidělat sněhová radlice a odklízet jeho pomocí sníh. Nápomocný může být i díky tažnému zařízení, ke kterému se dá jednoduše připojit vozík či kultivátor.

Tipy na zahradní traktory

Zahradních traktorů je mnoho druhů a není jednoduché se orientovat ve všech funkcích a typech. Ovšem pokud víte na co, zahradní traktor potřebujete, můžete se orientovat podle těchto typů. Integrovaný sběrací koš je pro sběr nejefektivnější. Zahradní traktory s výhozem do strany zpravidla mohou využívat příslušenství pro sečení metodou BioClip. Postranní výhoz je také ideální pro sečení vysoké a husté trávy. Hydrostatická převodovka umožňuje plynulý chod traktoru a je určitě lepší než manuální převodovka. Přeřazení přes manuální převodovku vyžaduje zastavení traktoru.

Zahradní traktory Husqvarna

Váháte mezi značkou? Dobrá volba jsou zahradní traktory od značky Husqvarna. Jsou to totiž kvalitní stroje s řadou příslušenství, které si můžete dokoupit. I výběr z traktorů je velký a vy tak můžete sáhnout po tom, který se pro vás hodí nejvíce a to jak z hlediska financí, tak potřeb. Vybírejte u autorizovaných prodejců jako je http://www.husqvarna-krapacek.cz/zahradni-traktory-c-85.html. Máte záruku, že dostanete opravdu to, co kupujete. Navíc máte k dispozici autorizovaný servis a náhradní díly.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation