Pěstební box aneb v čem pěstovat

V čem jen pěstovat? To je častá otázka indoor pěstitelů, kteří často musí řešit problém s místem pro své zahrádky. Podívejme se na dostupné a inteligentní řešení.

Pěstební box vs. samovýroba

Ne každý má zahrádku, kde by mohl v klidu tvořit svoji zahrádku v přirozeném prostředí a v dostatečném prostoru. Indoor pěstování je o to těžší, že je potřeba vše vytvořit uměle. Jenže kam to vůbec vše dát? Nejlepším řešením by samozřejmě byla samostatná místnost, ale ani tu každý nemá. Pak na řadu přicházejí různé vymoženosti a vychytávky. Někteří tuto situaci řeší po svém a postaví si pěstební prostor z reflexní fólie či využije skříň. Je to rozhodně nápadité, ale ne vždy to funguje přesně a spolehlivě. Nejčastěji se brzy objeví problémy s odvětráváním, na což navazuje i zápach. Často také není kam nebo jak zavěsit světla nebo ne do správné vzdálenosti. Nechceme ubírat žádná práva takovýmto kutilům, ale lepším řešením je pěstební box. Je skoro k podivu, že tahle funkční věc, kterou pěstební box je, je na trhu teprve dvanáct let. Pěstební box nabízí spoustu věcí, otvůrků i háčků, díky nimž se dá výborně vybavit vším potřebným. Podívejme se na to.

Pěstební box – výhody

Jedna z velkých a na první, řekněme rozbalení, viditelných výhod je jeho skladnost. Pěstební box složíte a uklidíte stejně snadno, jako ho vybalíte a postavíte. Je naprosto uzavíratelný a dá se sehnat v několika různých velikostech, takže výběr je možné přizpůsobit svým konkrétním prostorovým podmínkám. Samozřejmě další otázkou je investice, ale pokud se této vášni chcete opravdu věnovat, nakonec vám dobrý pěstební box přinese více užitku, než když budete neustále svádět boj s neřestmi podomácku vyrobených boxů. Nezapomeňte, že pěstební box je k pěstování určen a je navržen jen pro tuto jedinou věc a tak může poskytnout optimální podmínky pro indoor pěstování.

Pěstební boxy – druhy

Dnes je již možné si pohodlně vybrat z několika druhů boxů. Všechny pěstební boxy se nejčastěji pohybují zhruba v rozmezí od 60 x 60 až do 150 x 150 na výšku pak až 200 cm. Samozřejmě jiné rozměry nemusejí být výjimkou. U pěstebního boxu až už je jakkoli velký, je důležitá reflexní fólie. Používá se buď bílá nebo stříbrná, protože tyto barvy výborné odrážejí světlo a to je právě to, co potřebujeme. Jaká barva je lepší, je často předmětem diskuzí. Velký rozdíl v tom ovšem nehledejte.

Kde se poohlédnout po pěstebních boxech

Dobrým místem kam se podívat, sháníte-li pěstební box je http://www.pestebnisubstraty.cz/growboxy-a-stany-c-20.html. Najdete tu pěstební boxy, další vybavení jako světla, ventilace, hnojiva, substráty a další. Pro začínající pěstitele tu je i kompletní sada pro začátek pěstování včetně pěstebního boxu Darkstreet II.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation