Představujeme vůz Citroen Berlingo

Citroen Berlingo je jedním z vozů vyráběných francouzskou společností Citroen. Citroen Berlingo se vyskytuje na trhu již od roku 1996. Jedná se o dodávku, vzhledově se podobá automobilu Peugeot Partner. Předchůdcem tohoto vozu byl Citroen C15. Poprvé byl Citroen Berlingo představen světu na autosalonu v Paříži. Tento typ automobilu si můžete zakoupit jednak s benzinovým motorem, dále také s naftovým motorem a motorem na stlačený zemní plyn. Automobilka Citroen také produkuje model zvaný Citroen Berlingo Electrique, který je poháněný elektřinou. Před čtyřmi lety byla uvedena na trh druhá generace tohoto vozu. Oproti první generaci je tento typ o něco delší.
Automobilka Citroen má již dlouhou historii. Byla založena v roce 1919 André Citroenem, po kterém společnost převzala své jméno. Již od svého počátku má automobilka Citroen ve svém znaku dvojitý šíp. První automobil, který byl touto společností zhotoven, se nazýval Citroen 10HP.
Automobily společnosti Citroen bývají zhotovovány celkově v devíti výrobních závodech po celé Evropě. Ve Francii se nachází nejvíce výrobních závodů, konkrétně tři. Ve Španělsku se nachází po dvou výrobních závodech a v Itálii, Portugalsku, Slovensku a v České republice po jednom závodu. Na území České republice se výrobní závod nachází v Kolíně. Výrobní závody společnosti Citroen jsou umístěny také mimo evropský kontinent, nacházejí se v Argentině, Brazílii a v Číně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation