Lehké svářečky za dobrou cenu? To jsou invertory

Svářecí technika nabízí velké množství rozdílných přístrojů, mezi nejznámější zboží se řadí poloautomaty a automaty, páječky či svářecí hořáky, invertory a svářecí hořáky. V dnešním textu se blíže zaměříme právě na invertory.
Invertory by bylo možné připodobnit k miniaturním svářečkám, které hojně využívají jak profesionálové ve svých dílnách a stavbách, tak i domácími kutilové na chatách a chalupách. Za invertor se považuje přístroj, jehož zdrojem je stejnoměrný svářecí proud. Jeho princip je postaven na principu měniče či spínaného zdroje. Velkou výhodou inverorů je to, že dokáže minimalizovat hmotnost tranformatorového jádra za pomocí zvýšení přenášené frekvence vstupního síťového napětí. Invertor není žádná zastaralá mašinka, je vybaven moderní elektronikou s množstvím funkcí, které ostatní svařovací přístroje nedisponují. Mezi funkce, jež stojí za zmínku můžeme zařadit Hot start, HF, Lift, Antistick, Arc force, nebo také Slope Down. Kdybychom měli nějakou popsat, tak například Hot start usnadňuje nahození oblouku. Další funkce – antistick dokáže omezit nebezpečí přivaření elektrody k svářenému materiálu.
Jako u každého přístroje je i u invertorů elektronika důležitou složkou, na které závisí bezchybnost sváření. Pro precizní svařování je vhodné u invertorů dodržovat čistotu. Tu docílíme tím, že alespon jednou za rok vymontujete kryt a vysoukáte prostor stlačeným vzduchem. Je výhodné, že inventory dokáží i svařovat v ochranné atmosféře netečného plynu. Toto svařování je nutné kdekoliv, kde je potřeba co nejlepšího sváru.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation