Úklid sněhu je hračka

Pro úklid většího množství sněhové pokrývky jsou ideální stroje, které se nazývají sněhové frézy. Existuje několik druhů sněhových fréz, některé jsou využitelné na odklízení sněhu například na silnicích nebo železnicích, jiné jsou zase vhodnější na odklízení napadlého sněhu okolo vašeho obydlí. Sněhové frézy se dělí na několik druhů, které se navzájem liší oblastí, která má být uklizena, podkladem, na kterém je napadlá sněhová pokrývka a také jestli jsou vhodné spíše na úklid sněhu čerstvého nebo udusaného. Všechny sněhové frézy však fungují na stejném principu, a to tak, že sníh nejprve rozřezají na miniaturní částečky a poté ho odfouknou mimo uklízenou oblast. Při porovnávání výkonu člověka s výkonem tohoto stroje samozřejmě vítězí sněhová fréza, která funguje asi tak dvacetkrát rychleji než člověk.
Jestliže si hodláte pořídit sněhovou frézu, kterou byste mohli uklízet sníh okolo vašeho obydlí, budete mít na výběr ze dvou typů těchto přístrojů. Prvním druhem jsou sněhové frézy jednostupňové, druhým typem jsou sněhové frézy dvoustupňové. Proporčně menší sněhové frézy jsou ty jednostupňové, díky své malé velikosti a hmotnosti jsou tak lépe ovladatelné. Na úkor těchto vlastností jsou ale jednostupňové frézy méně výkonné. Tento typ fréz se využívá hlavně pro úklid sněhu, který napadl na zpevněném povrchu a je lepší je využívat hlavně na čerstvě napadený sníh. Dvoustupňové sněhové frézy se oproti tomu využívají v náročných terénech a jsou přímo ideální k úklidu špatně zpracovatelného zamrzlého a udusaného sněhu.
Podle pohonu sněhových fréz se tyto stroje dělí na akumulátorové, elektrické nebo na benzinové. Z těchto třech zmiňovaných jsou nejvýkonnější sněhové frézy benzinové, navíc jsou použitelné ve všech terénech a jsou vhodné na všechny typy sněhu. Jestliže nejčastěji uklízíte nízký a čerstvě napadený sníh, budou pro vás nejvhodnější sněhové frézy elektrické. Pokud potřebujete frézu k úklidu sněhu kolem domu, pořiďte si tu akumulátorovou. Velikou výhodou tohoto typu je jeho tichý chod, a tak můžete sníh uklízet v jakoukoli hodinu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation