Maskáče využijete nejen na airsoftu a paintballu

Oblečení používané ke zmatení zraku soupeře jsou maskáče. Jestliže patříte mezi hráče her paintball nebo airsoft, měli byste tento typ oblečení určitě vlastnit. Maskáče mají způsobit zmatení zraku protihráče a měly by vám umožnit alespoň částečné splynutí s okolní přírodou. Proto jsou vyráběny v přírodních barvách, zpravidla jsou používány různé odstíny hnědé a zelené.
Mnoho lidí se domnívá, že cílem maskování je úplná neviditelnost. Tato domněnka je ale mylná, protože maskování má jen rozostřit tvary a obrysy z pohledu soupeře. Maskáče tedy neznamenají to, že si vás protivník nevšimne, můžete se totiž prozradit něčím jiným. Může vás například prozradit rychlejší nebo neopatrný pohyb, zvuk, který omylem vydáte při přemístění nebo stíny. Většinu z nich de samozřejmě alespoň trochu eliminovat. Kromě maskáčů si můžete pořídit třeba klobouk nebo maskovací šálu, který slouží k maskování hlavy.
Jaký je rozdíl ve sportovních hrách airsoft a paintball, které byly zmíněny v prvním odstavci? Základní rozdíl spočívá v munici. U paintballu se totiž využívají kuličky, jejichž obsah tvoří tekutina tvořená vodou a barvivem, u airsoftu se jako munice používají kuličky z plastu a keramiky. Další rozdíl spočívá v pravidlech hry, u paintballu jde například na první pohled vidět, že jeden z hráčů byl zastřelen, ale u airsoftu je třeba férové jednání všech hráčů, protože každý hráč se musí dobrovolně přiznat, jestliže byl zastřelen. Základní výbavu, kterou by si měl obstarat každý hráč, tvoří maskáče, přilby, zbraně a střelivo. Zmíněné čtyři věci využívá každý začátečník, pokročilejší hráči si mohou v airsoftových obchodech zakoupit další potřeby, například imitaci granátu. Hráči paintballu by si měli pořídit jako základní výbavu masku, maskáčea zbraně a střelivo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation