Změna sídla společnosti

Kdo z vás už někdy podnikal a potřeboval ke svému podnikání kancelář, určitě dá za pravdu, že to není levná záležitost. Pronájem prostor, plat asistentky, zakoupení reprezentativního nábytku a technického vybavení stojí nemalé peníze. Když nebudete mít asistentku a neplánujete být upoutáni pořád ve své kanceláři, riskujete, že přijdete o klienty, kteří ve vaší nepřítomnosti kancelář navštíví a nenajdou vás tam, protože zrovna něco vyřizujete na úřadě. Na druhou stranu, kancelář v obývacím pokoji v bytě či rodinném domku si může dovolit jen naprostý začátečník či student. Proč tedy nevyzkoušet změnu sídla společnosti a neumístit ji do virtuální kanceláře?

Jak při změně sídla postupovat krok za krokem?

Jak správně postupovat a co vše je potřeba k této změně? Zde je v jednoduchosti pět bodů, které vám pomůžou změnu úspěšně zrealizovat:

1) Provedení právního úkonu, kterým dochází ke změně sídla

a)      Změna sídla společnosti, při které dochází zároveň ke změně zakladatelského dokumentu je třeba rozhodnutí valné hromady nebo souhlasu všech společníků.

b)      Změna sídla společnosti, při které nedochází ke změně zakladatelského dokumentu rozhodne statutární orgán (jeden nebo více jednatelů), není-li (společenskou smlouvou či rozhodnutím valné hromady) svěřeno rozhodování o změně sídla do působnosti jiného orgánu.

2) Podání návrhu na zápis změny v obchodním rejstříku

Poté, kdy je rozhodnuto o změně sídla společnosti, např. na virtuální sídlo, je podnikatel povinen podat návrh na zápis změny. Návrh se podává příslušnému rejstříkovému soudu. V návrhu musí být uvedena již kompletní adresa nového sídla.

3) Změna sídla společnosti na živnostenském úřadu

Do 15 dnů od změny sídla společnosti je třeba vyplnit změnový list s uvedením nové adresy sídla a podat jej na příslušný živnostenský úřad.

4) Změna sídla společnosti na finančním úřadu

Do 15 dnů od změny sídla společnosti je třeba nahlásit změnu adresy sídla na příslušný finanční úřad. Změna se dokládá usnesením z obchodního rejstříku s údajem o nabytí právní moci nebo novým živnostenským oprávněním,

5) Sociální a zdravotní pojišťovna

Pokud má společnost zaměstnance, je nutné do 8 dnů od změny sídla společnosti nahlásit novou adresu na příslušných úřadech sociální pojišťovny a jednotlivých zdravotních pojišťovnách.

Na jakou adresu změnit sídlo společnosti?

Jak dosáhnout toho, aby vaše firma měla sídlo společnosti na zajímavé adrese? Změnit sídlo můžete například do virtuální kanceláře zkušené společnosti Profi-kancelář s.r.o., která nabízí několik variant sídla firmy a virtuální kanceláře. V základní variantě můžete počítat nejen se sídlem společnosti a kontaktní adresou, ale dále také s vlastní pevnou telefonní linkou, která bude přesměrovávat hovory z virtuální kanceláře na váš mobilní telefon, přeposíláním korespondence či zasedačkou k jednání s úřady. Změna sídla společnosti vám může zpřístupnit i telefonní linku s operátorem, který se bude představovat jménem vaší firmy, zasedací místnost na 2 – 4 hod. měsíčně zdarma (včetně občerstvení) a další výhody.

Praha je pro sídlo společnosti atraktivní lokalitou

Důvodem, proč je vhodná změna sídla společnosti do Prahy je možnost oslovit větší počet zákazníků, klientů i obchodních partnerů, neboť se obecně předpokládá, že v Praze jde business mnohem snadněji díky větší koncentraci kapitálu a lidí. Jen samotné sídlo společnosti v Praze řadu obchodníků a zákazníků naplňuje mnohem větší důvěrou, takže firmě, která má sídlo v Praze, dají přednost před společností, která bude mít sídlo například v Chebu či Domažlicích.

Změna sídla společnosti do virtuální kanceláře slouží nejen ke zvýšení úspěšnosti firmy a oslovování nových zákazníky a klientů, ale také ke snížení nákladů a v neposlední řadě i ke zjednodušení administrativy.

Poskytnutí virtuálního sídla firmy je rychlé a velmi efektivní. Tuto službu již využívají stovky firem a společností z celé České republiky a rozhodně se dá říci, že si jim to vyplatí.

Službu změna sídla společnosti lze objednat u firmy Profi-kancelář s.r.o. která má v nabídce tyto adresy: Praha 1, Praha 2, Praha 3 a ekonomickou variantu Praha 9.

Bližší informace o změně sídla společnosti získáte na webu společnosti Profi-kancelář s.r.o. přímo zde http://www.profi-kancelar.cz/zmena-sidla-spolecnosti nebo na bezplatné zákaznické lince 800 880 110.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation