Srí Lanka

Tropický ostrov Srí Lanka se nachází v Indickém oceánu, zhruba třicet kilometrů jižně od Indie.

 

Ostrov Srí Lanka je převážně plochý či mírně zvlněný, pouze střed jižní části tvoří vysočina s nejvyššími horami dosahujícími zhruba 2500 metrů. Celková rozloha ostrova je téměř 65.000 km2 (zhruba o 20 % menší než rozloha ČR) a žije zde přes 20 mil. obyvatel.

Srí Lanka je velice pestrá a pro návštěvníky a turisty velice zajímavá. Nádherná rozmanitá příroda nabízí prohlídku tropických pralesů nedaleko nížin s rýžovými poli, kopečky s čajovými plantážemi a množství vodních toků s krásnými vodopády i řadu rozlehlých jezer. Pro milovníky moře jsou velkým lákadlem nádherné pláže i romantická skalnatá pobřeží.

Turisty na Srí Lance upoutá nejen vizuálně krásná svěží příroda, ale i nádherná omamná vůně a zpěv ptáků a zvuky různých zvířat.

Pro Evropana je uklidňující i zdejší jiný životní styl bez shonu, stresu a stálého napětí. Přestože obyvatelé Srí Lanky nepatří mezi bohaté, vyzařuje z nich spokojenost a přívětivost.

Srí Lanská kuchyně je ovlivněna kuchyní indickou. Pokrmy jsou velice chutné, plné exotických chutí a vůní. Základem většiny jídel je rýže v kombinaci s mořskými plody, zeleninou, ovocem a hlavně kořením všeho druhu. Samozřejmě nejpoužívanějším kořením je kari. Složení kořenící směsi kari není jednoznačně určeno, a tak se jednotlivé směsi dost liší. Téměř vždy je však kari více či méně pálivé. Pálivá je také většina pokrmů a pro člověka, který není zvyklý na pálivá jídla, se mohou některé pokrmy zdát díky své palčivosti až nepoživatelné. Nejoblíbenějším nápojem je čaj, který se zde podává všude a je velice chutný a silný. Podává se hodně sladký a se smetanou.

Díky pestrosti, zpracování a používaným potravinám je srí lanská kuchyně velice zdravá.

 

Je samozřejmé, že každý se nemůže vypravit na Srí Lanku, aby poznal zdejší krásnou přírodu a ochutnal místní pokrmy. Každý si ale může vyzkoušet připravit a ochutnat některé z tradičních srí lanských jídel. Potřebné ingredience včetně koření a samozřejmě včetně návodů na přípravu je možné sehnat od firem, které se zabývají dovozem potravin přímo ze Srí Lanky. Jedním z přímých dovozců potravin a potravinových doplňků ze Srí Lanky je společnost de Wolf GROUP s.r.o. z Chebu. Majitelé společnosti de Wolf si Srí Lanku velice oblíbili a případným zájemcům ochotně poradí s výběrem a přípravou srí lanských specialit.

 

http://www.dewolf.cz/cs/marketing-a-media/sri-lanka


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation