Energie2 expanduje na polský trh s plynem a elektřinou

Alternativní dodavatel zemního plynu a elektřiny – společnost Energie2, a. s., získala registraci na prodej energií na území Polské republiky. Firma tak bude prodávat levný plyn a elektřinu nejen v ČR, na Slovensku, ale i v Polsku. Fyzické dodávky polským firemním zákazníkům začnou od 1.srpna 2012 a pro obyvatelstvo jsou prozatím ve fázi příprav. Informoval o tom ředitel Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

 

,,Naše firma úspěšně působí na českém i slovenském trhu a prosazuje se ve tvrdé konkurenci především cenami, které udržujeme dlouhodobě mezi nejnižšími na trhu a zároveň stabilní co nejdelší dobu. Filosofie stability se osvědčila a nám meziměsíčně roste počet klientů i celkový odběr plynu a elektřiny. Tuto filosofii chceme zopakovat i na polském trhu, kde se hodláme prosadit při dodávkách jak pro podnikatele, tak i pro komunální sféru a obyvatelstvo. Mezi našimi zákazníky jsou velkoodběratelé i maloodběratelé plynu i elektřiny. Naše strategie diverzifikace jak v komoditách, tak při velkoprodeji i maloprodeji, až po regionální se vyplácí a  přináší lepší odolnost vůči cenovým výkyvům i kursovým změnám“, vysvětlil D.Vlnka.

 

Dále poukázal na to, že Energie2 nabízí všem svým odběratelům velice zajímavé ceny, navíc je umí pro velké odběratele i individuálně přizpůsobit.

 

,,Jsme výrazně levnější než dominantní dodavatelé  elektřiny a plynu na českém i slovenském trhu  a počítáme s tím, že to tak bude i na polském trhu. Umožňují nám to obchody s elektrickou energií a zemním plynem na evropských burzách a spolupráce se zahraničními výrobci a dodavateli. Nejsme tedy závislí na dominantních hráčích na místních trzích, umíme být pružní a operativně se přizpůsobit vývoji na komoditních burzách. Tyto faktory, spolu s nižšími režijními náklady a ochotou se podělit se zákazníkem o naši marži, nám umožňují prodávat elektřinu a zemní plyn dlouhodobě levněji, než jsou ceníkové ceny dominantních dodavatelů“, vysvětlil D. Vlnka.

 

Dodal, že zatímco český a polský trh jsou značně liberalizované, diverzifikované, s mnoha dodavateli, slovenský je relativně malý a stále ještě nedostatečně liberalizovaný. Slovensko prozatím neimplementovalo třetí energetický balíček EU do slovenské legislativy a to je špatná zpráva pro spotřebitele, i pro alternativní  prodejce energií.

 

 ,,Polska pobočka Energie2 má sídlo v Katovicicich. V ČR máme centrálu v Praze a připravujeme v tomto roce otevření pobočky i v Brně. Na Slovensku sídli Energie2 v Bratislavě a má pobočky v Topoľčanech a Prešově.

 

Poukázal i na to, že cenový sazebník pro ČR i SR má Energie2 nastavený na ceny nižší, než mají dominantní dodavatelé. Navíc při uzavření smlouvy přes internet poskytuje zákazníkům další benefit na úrovni 2 % ze standardní  ceníkové ceny a to po celou dobu trvání smlouvy. Oproti dominantním dodavatelům má Energie2 v současnosti ceny zemního plynu v ČR nižší o 10 % a elektřiny o cca 9 %. Na Slovensku jsou ceny plynu oproti dominantním hráčům nižší o 10 až 14 % (v průměru o 12 %) a elektřiny o cca 10 %, v závislosti od zvolené sazby. Největší zájem v obou státech je o produkt – Nebeská nabídka. Při uzavření smlouvy na dobu 6 let firma garantuje nižší cenu oproti současnému dodavateli elektřiny a plynu po celou dobu trvání smlouvy. Zákazníci tak můžou ušetřit za dobu trvání smlouvy až tisíce korun, či eur. Všechny tyto osvědčené benefity míní firma poskytovat i polským zákazníkům.

 

Energie2 pro zákazníky dále vypracuje individuální cenové nabídky, poskytuje jim profesionální zákaznickou péči a energetické poradenství. Přitom zadarmo zabezpečuje všechny úkony pro změnu dodavatele. Plynoměr, nebo elektroměr, však nadále spravuje tradiční dominantní dodavatel energie, který odstraňuje i případné poruchy. Pro zákazníky firma nabízí i sdruženou fakturaci – spojení více odběrných míst do jednoho daňového dokladu a optimalizaci zálohových plateb na základe reálné spotřeby.

 

Kontaktní informace pro ČR:

Energie2, a. s.

Praha, Křenova 438/7
162 00  Praha 6, Veleslavín
tel: 844 000 010
email: info@energie2.cz
www.energie2.cz

Kontakt v Polsku:

Energie2 spółka z ograniczona odpowiedzialnością
Energie2 s. z o.o.

ul. Jagiellońska 16/7,
40 – 032 Katowice

Regon: 242936671

http://www.energie2.pl


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation